BrabantSportCup

Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding krijgt met manches over drie dagen.

Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo een nieuwe competitie, De BrabantSportCup, voor combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit twee voorrondes, verreden tijdens reguliere wedstrijden op 14 april bij manege Het Zwarte Water in De Mortel en op 21 april bij Manege Heijligers in Asten.

De beste twee Brabantse M- en Z-ruiters en/of amazones in De Mortel en de beste drie Brabantse M- en Z-combinaties in Asten selecteren zich in de twee wedstrijden voor de finale, direct op tijd, tijdens CH Mierlo op zondagmiddag. Een finale op het hoofdterrein in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorrondes mag met meerdere pony’s worden gestart, maar men kan maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens twee wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf ruiters en/of amazones bestaat.