BestronicsCup

Een van de ambities van de organisatie van CH Mierlo is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Mierlo. Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding kreeg met manches over drie dagen.

Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, start CH Mierlo in 2020 een nieuwe competitie, De BestronicsCup, voor combinaties op D-M/Z-niveau. Een competitie bestaande uit één voorronde, verreden tijdens een reguliere wedstrijd in Asten bij Manege Heijligers op 19 april.

De beste 5 Brabantse M- en beste 5 Z-ruiters en/of amazones selecteren zich tijdens de selectie bij Manege Heijligers in Asten, voor de finale, direct op tijd, tijdens CH Mierlo op zondagmiddag. Een finale op het hoofdterrein in de pauze tussen de twee manches van het Kampioenschap voor Senioren. Een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorronde mag met meerdere pony’s worden gestart, maar men kan maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens twee wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf ruiters en/of amazones bestaat.